хотел вален басейн
Плаж Китен
Къде да ни намерите

Местоположение

Едно от най-значимите предимства на нашия хотел е неговото изключително местоположение. Хотел „Валена“ е разположен в град Китен, част от община Приморско. За уникалната атмосфера на хотела допринася борова гора, която не само прави мястото тихо, но и осигурява приятна прохлада през горещите летни дни. На разстояние по-малко от 10 минути пеша се намират два живописни плажа. Главната улица на града е на 2-3 минути пеша, а автогарата е в непосредствена близост. Локацията на хотела, предоставя лесен и удобен достъп до ключови точки в града, правейки го идеално място за престой.

забележителности

bg-kiten-atliman-beach

ПЛАЖ АТЛИМАН

Плаж Атлиман, наричан от местните жители – Северния плаж, се намира в северната част на града. Дължината на крайбрежната линия е над 2 км. Красиви скали обграждат плажа, в подножието на една от тях се е приютил малък залив в който е построена дискотеката – Зангадор. Ако искате да бъдете на правилното място, в правилния момент със семейството и приятелите си, то плаж Атлиман е идеалното място за реализация на мечтите Ви!

ЗАМАКЪТ В РАВАДИНОВО

На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново се издига странна, романтична и величествена постройка. Гледана от въздуха, прилича на кръст, гледана откъм езерото – на детска приказка. Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг. Навсякъде из градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната обстановка. Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. „Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…”– 

бегликташ

БЕГЛИКТАШ

Тракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128 метра надморска височина) край Приморско. Обхваща площ от 6 дка. Територията, на която е разположено, е горска, била е част от ловната резиденция на бившия комунистически държавен глава Тодор Живков (управлявал 1954 – 1989 година). Именно поради тази причина едно от най-големите открития за тракийската история на Южното ни Черноморие и Странджа остава неизвестно за науката до 2003 година.