spacer

Местоположение

Една от най-силните ни страни е нашето местоположение. Хотел Валена се намира в гр. Китен, община Приморско, България. Хотелът е заобиколен от борова гора, която прави мястото тихо и прохладно през горещите летни дни. Два от най-красивите плажа се намират на по-малко от 10 минути пеша. Главната улица на града е на 2-3 минути пеша, а автогарата е в непосредствена близост.

град Китен, улица Иглика 3

Намери
изгрева на слънцето в Китен
по бреговете на Китен
залеза на слънцето в Китен

Забележителности наоколо

Плаж Атлиман

Плаж АтлиманПлаж Атлиман, наричан от местните жители – Северния плаж, се намира в северната част на града. Дължината на крайбрежната линия е над 2 км. Красиви скали обграждат плажа, в подножието на една от тях се е приютил малък залив в който е построена дискотеката – Зангадор. Ако искате да бъдете на правилното място, в правилния момент със семейството и приятелите си, то плаж Атлиман е идеалното място за реализация на мечтите Ви!

Замъкът в Равадиново

Замъкът в РавадиновоНа 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново се издига странна, романтична и величествена постройка. Гледана от въздуха, прилича на кръст, гледана откъм езерото - на детска приказка. Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг. Навсякъде из градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната обстановка. Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. "Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане...”

Бегликташ

БегликташТракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128 метра надморска височина) край Приморско. Обхваща площ от 6 дка. Територията, на която е разположено, е горска, била е част от ловната резиденция на бившия комунистически държавен глава Тодор Живков (управлявал 1954 – 1989 година). Именно поради тази причина едно от най-големите открития за за тракийската история на Южното ни Черноморие и Странджа остава неизвестно за науката до 2003 година.